Eleos Financiële administratie

Financieel Specialist

Hé gedreven financieel specialist, wij zijn op zoek naar jou! Ben jij toe aan een betekenisvolle volgende stap in jouw carrière? Ben jij die zelfverzekerde aanpakker die verder kijkt dan cijfers en rapportages? Iemand die de kar trekt bij het optimaliseren van onze financiële processen en systemen? Ja? Dan ben jij de persoon die wij zoeken bij Eleos!

Terwijl je voor de brug staat te wachten, dwalen je gedachten af naar je eerste maanden bij Eleos. Deze maanden zijn voorbijgevlógen. De mooie uitdagingen en dynamische werkomgeving motiveren je elke dag om het verschil te maken. Je kennis en expertise, je analytische blik en je strategische adviezen dragen bij aan de groei en professionalisering van de organisatie en jullie afdeling.
Deze week staat in het teken van verbinding met je collega’s van finance. Je neemt ze mee in de verbeterde financiële en administratieve processen, waarmee gedetailleerde analyses kunnen worden gemaakt, tijdig en nauwkeuriger gefactureerd kan worden en jullie als team een mooie efficiencyslag kunnen maken. Belangrijk, want het volgende project – de implementatie van Exact Online – vraagt van jou en je collega’s ook weer de nodige tijd. Jij hebt er zin in, want hierbij kun je nog meer je leiderschaps- en projectmanagementvaardigheden inzetten. Terwijl de brug weer langzaam dichtgaat, besef je hoe mooi en impactvol je rol is, en hoe goed deze past bij jou als mens.

Over de functie

  • Als financieel specialist bij Eleos speel je een cruciale rol binnen de financiële administratie van onze dynamische zorginstelling. Je bent de sparringpartner voor de coördinator finance en je collega’s binnen de afdeling. Jij ondersteunt en adviseert hen om financiële processen te optimaliseren en op het gebied van journaalposten en boekhoudkundige vragen. Daarnaast heb je regelmatig overleg en contact met je collega’s van control.
  • Je zorgt voor de implementatie van procesverbeteringen en optimalisaties binnen de financiële administratie. Hiervoor analyseer je huidige processen, identificeer je inefficiënties en ontwikkel je oplossingen om de nauwkeurigheid en snelheid van financiële rapportages en transacties te verhogen.
  • Je bent betrokken bij organisatiebrede projecten, vooral op het gebied van control en informatie- en applicatiebeheer. Je werkt samen met diverse afdelingen binnen de organisatie, zoals IT en operations, en externe partners om ervoor te zorgen dat financiële systemen en processen effectief geïntegreerd zijn en voldoen aan de behoeften van de organisatie.
  • Je adviseert de financieel coördinator en werkt strategisch samen. Je deelt inzichten en analyses om de financiële strategie te ondersteunen en helpt beslissingen te nemen die de financiële gezondheid van de organisatie bevorderen.
  • Je neemt de leiding en biedt ondersteuning bij de implementatie van Exact Online. Je zorgt voor een soepele overgang en integratie binnen de bestaande systemen en processen door gedetailleerde projectplannen op te stellen, de betrokkenheid van stakeholders te coördineren en trainingen te verzorgen die de gebruikers goed voorbereiden op de nieuwe systemen.

Waar ga je werken?
Wij zijn Eleos, specialist in christelijke GGZ. We begeleiden en behandelen mensen met psychische uitdagingen. Vanuit onze christelijke visie werken we met deze mensen – én hun netwerk – aan hoop en herstel van het gewone leven. Dat doen we vanuit verschillende locaties in Nederland.

Bij Eleos is iedereen welkom. Hier creëren we een veilige plek om over kwetsbare onderwerpen te praten. Wij geloven dat herstel verder gaat dan het terugdringen of genezen van een ziekte; het omvat ook persoonlijk herstel en het ontdekken van nieuw perspectief. In onze gesprekken staan geloof, hoop en liefde centraal. En hoewel we niet altijd alles kunnen oplossen, zoeken we samen binnen de mogelijkheden naar nieuw perspectief in het leven. Familie, vrienden en kerk kunnen daar actief bij betrokken worden.

We zijn een relatief kleine, maar ondernemende en dynamische organisatie waar jouw inzet echt het verschil maakt. Daarbij vinden we ontwikkeling belangrijk, van zowel onze cliënten als onze organisatie en werknemers. Want samen gaan we vooruit!

In deze functie kom je te werken bij de Centraal Ondersteunende Dienst (COD) van Eleos. Wij ondersteunen de zorgprocessen door vanuit overzicht en verbinding de processen te ontwerpen, organiseren en faciliteren.

Eleos kent diverse afdelingen, waaronder Applicatiebeheer, ICT, Informatiemanagement, HR, Financiën, Control, Communicatie, Facilitair, Zorgadministratie en Projecten. Alle afdelingen werken nauw met elkaar samen. In totaal hebben we ruim 50 collega’s. Jij komt te werken op de afdeling Finance. Hier werk je samen met 6 collega’s die dagelijks de debiteuren- en crediteurenadministratie, facturatie en financiële administratie verzorgen. De afdeling wordt aangestuurd door de coördinator van de afdeling, Hans van der Ploeg.

Beschik jij over de volgende competenties?

  • HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over een relevante financiële opleiding en hebt minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als financieel specialist of in een vergelijkbare rol.
  • Zelfstandig en resultaatgericht. Je kunt effectief werken zonder dagelijkse aansturing en streeft ernaar financiële doelen te bereiken. Je ontwikkelt en implementeert financiële strategieën die bijdragen aan de efficiëntie van de organisatie. Je bent daarbij gericht op het leveren van concrete resultaten en het behalen van beoogde financiële targets.
  • Analytisch en nauwkeurig. Je signaleert snel afwijkingen en fouten in financiële gegevens en kunt deze gedetailleerd rapporteren en corrigeren. Je zorgt ervoor dat financiële rapportages, jaarrekeningen en balansen nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Dit is essentieel voor het nemen van geïnformeerde beslissingen en het voldoen aan wettelijke verplichtingen.
  • Communicatief vaardig. Je weet hoe je effectief kunt communiceren met zowel interne als externe stakeholders, zelfs in stressvolle situaties. Je behoudt je professionaliteit en effectiviteit onder druk en kunt financiële analyses, adviezen en beslissingen helder en overtuigend presenteren aan directieleden, managers en andere belanghebbenden.
  • Samenwerkingsgericht. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Eleos, het management en externe auditors. Je draagt bij aan een positieve werksfeer door kennis te delen en anderen te motiveren. Je ondersteunt je collega’s bij het begrijpen van financiële gegevens en het implementeren van financiële best practices.
  • Assertief en verantwoordelijk. Je draagt mede verantwoordelijkheid voor de financiële gezondheid van de organisatie en bent niet bang om je mening te geven en actie te ondernemen om financiële problemen op te lossen en doelstellingen te bereiken. Je stelt proactief verbeteringen voor en in overleg implementeer je deze om de financiële prestaties te optimaliseren.
  • Christelijke normen en waarden. De organisatie hecht veel waarde aan christelijke normen en waarden en verwacht dat jij deze respecteert en uitdraagt. Dit betekent dat je ethisch en integer handelt, zowel in je professionele als persoonlijke leven, en dat je bijdraagt aan een werkomgeving die in lijn is met deze waarden.

Ja? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?
We bieden jou een uitdagende functie voor 32-36 uur in een inspirerende werkomgeving we veel  waarde hechten aan persoonlijke groei. Daarbij krijgt je bij ons de ruimte om de functie gedeeltelijk zelf in te richten. We werken samen in ambitieuze, hardwerkende en toegewijde teams. Verder kun je rekenen op:

  • Een baan waarin je met een enthousiast team bijdraagt aan een gemeenschap die zorg en aandacht heeft voor elkaar.
  • Een jaarcontract (met uitzicht op een vast contract) voor 32 tot 36 uur per week en een goed salaristussen de € 3.076 en € 4.785 (functiegroep 55, CAO GGZ) op basis van 36 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring.
  • Een telefoon en een laptop.
  • Een eindejaarsuitkering, vakantiedagen en kilometervergoeding volgens de CAO GGZ.
  • Je werkt voornamelijk op kantoor in Hoevelaken, maar krijgt ook de mogelijkheid om een aantal dagen thuis te werken. 
  • Een divers team met collega’s die graag samen met jou aan de slag gaan met de uitdagingen binnen Eleos.

Collega Bram vertelt
Hoi, ik ben Bram. Word jij onze nieuwe collega?
In deze functie is geen dag hetzelfde. Door het schakelen tussen ad-hoc analysevragen en het nadenken over administratieve processen vul ik met plezier mijn werkdagen. Samen met collega’s meedenken hoe we ons werk beter, makkelijker en sneller kunnen doen om zo onze afdeling vooruit te helpen geeft mij elke dag weer energie. Andere afdelingen binnen Eleos weet ik inmiddels goed te vinden, en zij mij ook! Erg leuk om op deze manier met de hele organisatie mee te kunnen denken.

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren. 
Solliciteren is erg eenvoudig: in 3 kleine stappen is het al gebeurd:

  1. Klik op ‘solliciteren’.
  2. Vul je gegevens in en upload je cv.
  3. Klik op verzenden.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Ingrid Boekema (HR Recruiter Eleos) op telefoonnummer 06-15208859.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-326

Regio:

  • Gelderland

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Secties:

Ondersteunende diensten

Vacatureniveau:

HBO

Vacaturetype:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

01-10-2024

Locatie:

Hoevelaken

Contactpersonen:

Ingrid Boekema

Kantooradres:

Locatie: