Eleos Opleidingen en overige

Eleos zoekt ervaringswerkers (vrijwilligerswerk)

Jij helpt mensen in hun zoektocht naar herstel
Voor verschillende activiteiten zoekt Eleos mensen die anderen willen helpen in hun zoektocht naar herstel op het gebied van mentale gezondheid. Zo zijn we op zoek naar leiders van herstelgroepen, waarin mensen met psychische klachten samen aan de slag gaan met uiteenlopende thema’s rondom herstel. Ook zoeken we vrijwilligers die een herstelwandeling willen maken met mensen die kampen met psychische problemen. Voor de behandellocatie in Kampen zoeken een ervaringswerker die zorg wil dragen voor de inloopwoonkamer.

Jij bent hersteld van psychische klachten en werkt graag met mensen

  • Je hebt ervaring met psychische klachten. Je bent hiervoor behandeld binnen de ggz (je hoeft niet per se bij Eleos in behandeling te zijn geweest)
  • Je bent in staat om op je eigen herstel te reflecteren.
  • Je vindt het leuk om met mensen te werken en hen te helpen in hun herstel.
  • Je bent bereid de cursus Werken met Eigen Ervaring Eleos te volgen (start voorlopig gepland najaar 2024, hybride: online & offline afgewisseld). Als je deze al ergens anders hebt gevolgd, doe je aanvullend daarop enkele online modules in het kader van Herstel & Identiteit, zodat je vertrouwd raakt met de visie van Eleos op herstel.

Als ervaringswerker kun je hierop rekenen:

  • Om je handvatten te geven om je eigen ervaring op een goede manier in te zetten, verzorgen we de cursus Werken met Eigen Ervaring Eleos voor je. Dit is een training van 13 bijeenkomsten, die elke twee weken op een avond wordt gegeven. Als je 80 procent van de bijeenkomsten bijwoont, ontvang je aan het einde een certificaat en kun je aan de slag als vrijwillig ervaringswerker.
  • Om te zorgen dat je je onderdeel voelt van een team van ervaringswerkers, bieden we je intervisie aan. Door daar te reflecteren op hoe je je ervaringswerk aanpakt en van andere vrijwilligers hoort hoe zij bezig zijn, kun je je blijven ontwikkelen.
  • Als je de cursus WMEEE met goed gevolg afrondt, kun je aan de slag als vrijwillig ervaringswerker. Voor het werk dat je doet, krijg je een vrijwilligerscontract van Eleos en een vrijwilligersvergoeding.
  • Het aantal uren dat je vrijwilligerswerk doet, bepaal je in overleg met de ervaringsdeskundigen van Eleos. Als leider van een herstelgroep kom je elke twee weken samen met je groep, in totaal acht keer. Een herstelwandeling kan incidenteel een paar uur van je vragen. Als ervaringswerker van de inloopwoonkamer in Kampen geef jij samen met de ervaringsdeskundige in regio Noord en je collega-ervaringswerkers vorm aan dit nieuwe initiatief.

Neem bij vragen contact op
De ervaringsdeskundigen van Eleos vertellen je graag meer over wat jij kunt betekenen en geven antwoord op je vragen. Je bereikt hen door een e-mail te sturen naar herstel@eleos.nl. Of neem telefonisch contact op met Marius van der Valk, ervaringsdeskundige regio Zuid via 06-40870276 of Trea Elgersma, ervaringsdeskundige regio Noord via 06-36406515.

In aanmerking komen voor de rol van ervaringswerker kan door jouw cv en motivatie met ons te delen. Stuur jouw sollicitatie naar herstel@eleos.nl. In jouw motivatie lezen we graag waarom je vrijwilligerswerk bij Eleos wilt doen. Vertel ons ook wat christen zijn voor jou inhoudt. Op dit moment hebben we vooral mogelijkheden in regio Noord en Zuid.

 

Vacature delen op:

Regio:

  • Nederland

Vacatureniveau:

HBO
MBO
WO

Vacaturetype:

Vrijwilliger

Sluitingsdatum:

31-05-2024

Locatie:

Regio Noord en Zuid

Contactpersonen:

Kantooradres:

Locatie: